VÅRTRIPPELN 2018 ÄR INSTÄLLD

Vid provlöpning i tävlingsområdet idag konstaterade vi, att snödjupet är 5 – 30 cm med en yta av skare, som inte riktigt bär. Enligt den senaste väder-prognosen kommer det att vara minusgrader ända fram till tävlingshelgen. Vi bedömer därför, att snödjupet kommer att vara ungefär detsamma då. Det innebär, att vi inte kan erbjuda sportsliga tävlingar och att det också är en ökad risk för skador. Med den bakgrunden tvingas vi tyvärr ställa in tävlingen. Vi beklagar det och de olägenheter det innebär för er.

Planeringen för Vårtrippeln 2019 har startat och vi kommer då att arrangera tävlingen i området runt Nynäs slott, där Vårtrippeln senast arrangerades 2012 i betydligt trevligare vårväder än vi skulle kunna erbjuda i år. Vi har redan kommit överens med markägaren Landstinget Södermanland om ett utökat utnyttjande av slottsparken och dess omgivningar inför 2019, vilket borgar för ett härligt arrangemang förutsatt vårens ankomst.
Nynäs är ett naturreservat med extra skyddsvärde och vi vill därför enligt markägarens önskan och på grund av 2019 års arrangemang att, ni betraktar området som avlyst fram till efter 2019 års tävling. Vi ber alla som är osäkra på vad det innebär att kontakta Nyköpings OK, innan ni ger er ut i dessa marker.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Vårtrippeln 2019, 22 – 24 mars på Nynäs slott!